Vítejte na našich stránkách

Dětský domov, Základní škola a Mateřská škola Ledce, příspěvková organizace

Vysvědčení - Hurá na prázdniny!

V pátek 30. 6. 2017 se sešly všechny děti ve školní jídelně. Důvodem bylo rozloučení se školou a přivítání letních prázdnin. Žáčci z MŠ chtěli být jako velcí žáci, tak i oni přinesli paní učitelkám z MŠ Dráček v Zámečku krásné červené gerbery.
Žáci naší školy obdrželi za celoroční snažení, píli a učení svou zaslouženou odměnu – vysvědčení. Gratulujeme k pěkným známkám. V novém školním roce budou již naši žáci navštěvovat novou školu ve Slaném – ZŠ Slaný, Palackého 570. Ve škole Vám přejeme nové kamarády, nové paní učitelky, nové poznatky a zkušenosti.
Všem dětem přejeme krásné letní dny volna a hurá na prázdniny.
Kolektiv pedagogů a vychovatelů DD Ledce.

Co si uvaříš - to si sníš

„Co si uvaříš - to si sníš“ je zaměřená na studenou kuchyni. Kluci a děvčata z naší školy si ve vymezeném čase připravují dopolední svačinu pro svého kamaráda. Fantazii se meze nekladou a tak se každému sbíhají sliny, když vidí prostřené stolky.
,, Já s Markem a Robertem máme soutěžní stolek č. 3 a doufáme, že se nám povede vyhrát,“ prozradil jedenáctiletý Páťa a dodal, že jejich barevné obložené chlebíčky s tyčinkovými deštníčky se budou porotě jistě nejen líbit, ale i chutnat. Šestičlenná porota to nebude mít jako každý rok lehké, ale děti se na soutěž těší a jistě budou všichni spokojeni.

Policie zná cestu k nám

V těchto dnech přišli mezi žáky naší školy příslušníci Policie ČR - paní Jana Steinerová z Kladna a pan Sikorský z obvodního oddělení Stochov. V besedě s nimi se žáci dozvěděli mnoho zajímavého z činnosti policie v kladenském okrese. Kluci se velmi zajímali o práci stochovského oddělení, které má na starosti i náš dětský domov. Bylo přislíbeno, že zástupci policie přijedou na novou besedu, při které bude probíhat i ukázka zásahu pomocí policejního psa.
Akce se všem moc líbila. Děkujeme za Vaší návštěvu v našem dětském domově.

Návštěva Asijského muzea v Ledcích

Mezi naučné vycházky žáků za poznáním památek a zajímavostí svého regionu, se může zařadit návštěva kluků a děvčat ze Základní školy a Mateřské školky „ Dráček v Zámečku“ při Dětském domově v Ledcích-Šternberku do Malého asijského muzea v obci Ledce. Poslední dubnový pátek byly děti hosty muzea, které je jediné toho druhu v naší republice.

Číst dál...

Na exkurzi ve Slaném

Ve středu 19. dubna 2017 se všichni žáci z naší školy zúčastnili exkurze do ZŠ Palackého 570 ve Slaném, do které budou od nového školního roku docházet. Žáci si prohlédli prostory školy, navštívili třídy, seznámili se s paní ředitelkou Maškovou a pedagogickým sborem.

Číst dál...

 


 

projektpenizeskolam

Škola je zapojena do projektu Evropské unie

EU peníze školám"

V rámci projektu jsme mohli pro žáky vybudovat novou počítačovou třídu a vytvořit Digitální učební materiály (DuM).

 

V případě zájmu o bližší informace k projektu i materiálům, kontaktujte ředitele školy

Více o projektu zde

logo eu


 

Sportujte u nás

nabídka

Kontakt

Dětský domov, Základní škola a Mateřská škola Ledce, příspěvková organizace
Ledce 55
273 05 Smečno

 

 

Mateřská škola Dráček - Tel: 727 876 582

 

datová schránka: 7efyd3v

 

IČ: 48706302

 

Bankovní spojení:

2816409/0300

 

 

Zřizovatel dětského domova:

kr s